Quantcast
Channel: Nyheter – Lerums Tidning
Viewing all 2096 articles
Browse latest View live

Två inbrott i Stenkullen

$
0
0

Någon gång under natten till torsdagen inträffade två inbrott i Stenkullen, ett i Stenkulans förskola och ett i klubbstugan för Stenkullen Goik och Lerum friidrott.

Gärningsmännen tog i båda fallen sig in genom att bryta upp ytterdörrar och lämnade stor oreda efter sig inne i lokalerna. Det är fortfarande oklart exakt vad som stals, men tjuvarna har minst fått med sig datorer från förskolan.

Polisen gjorde under torsdagen en brottsplatsundersökning i klubbstugan och säkrade då teknisk bevisning.

 


Blöt torgfest i Sjövik

$
0
0
Foto: Daniel Elfvelin
Josefine Granqvist, som ansvarade för fiskdammen, hade en hel del att göra trots regnet.

Det är som om de mörka molnen samlat hela Mjörn i sig och sedan vräker ner vattnet över Sjövik. Trots det är det en liten tapper skara besökare som tagit sig till Bohlins torg för den årliga Sjöviksdagen.

Efter en regnfri första timme avlöser störtskurarna varandra. Av den anledningen är det färre folk än vanligt på torget, men förvånansvärt många stannar kvar och hukar under paraplyn eller knör ihop sig i tälten.

Josefine Granqvist, som sköter fiskdammen, har gjort ett skydd av en grön presenning.

– Det är tredje året jag står här och har varit med om alla möjliga olika väder, men det är första gången det regnar så här mycket. Men det är att göra ändå, folk springer hit emellan skurarna, säger hon.

Josefine tycker att det är en rolig dag och lyfter fram variationen, trots att det är en liten torgfest.

– Alldeles nyss hade de retroaktion på scenen, en biodlare var här och berättade om hur viktiga bina är, det är flera lottdragningar och försäljning av olika varor.

Samtidigt som hon börjar peka ut de olika stånden öppnar sig himlen igen och mannekängerna som precis ska upp på scenen och visa upp kläder väntar ut det värsta ovädret.

Efter modevisningen är det dags för traditionen att uppmärksamma Årets Sjövikare, en utmärkelse som i år går till bibliotekarien Heidi Carlsson Asplund. Det är Heidi som tog initiativet till bibliotekets meröppet, som gör att Sjöviksborna inte längre är begränsade till de tre timmar i veckan som biblioteket är bemannat. Genom att registrera sig och få en kod kan de numera komma in i lokalen 70 timmar i veckan.

– Jag är oerhört glad för den här utmärkelsen och det sporrar till att jobba mer med biblioteket, säger Heidi, som också passar på att uppmana alla vuxna att läsa för sina barn.

– Läs, läs, läs och läs högt. Det ger dem ett språk för livet, det gör att de lär sig att uttrycka sig, att de blir förstådda och förstår andra.

Rattfull vurpade med mc

$
0
0

En man född -83 är misstänkt för flera brott efter att han kört omkull med en motorcykel vid Statoil i Floda på fredagskvällen. Klockan var 21.45 när polisen fick larmet. Mannen är nu misstänkt för grov rattfylla, tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov olovlig körning.

Floda lada åter öppen för allmänheten

$
0
0

Från och med denna vecka kan kommunbor över 25 år åter boka Floda lada för privat bruk. I samband med den stora flyktingströmmen till Sverige under hösten och vintern iordningsställdes samlingslokalen för att utgöra ett så kallat evakueringsboende för asylsökande. Antalet människor som söker asyl i Sverige har sedan dess minskat kraftigt, vilket innebär att Migrationsverket har tillräckligt med platser på sina ordinarie boenden. Boendet i Floda lada behövs därför inte längre.

Sår behandlades fel på boende

$
0
0

En person på ett boende i Lerums kommun fick ett sår felaktigt behandlat. Det ledde till försämring i form av ytterligare sår, samt lidande i form av smärta och oro.

Händelsen anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg enligt Lex Maria. Enligt boendet berodde händelsen på bristande kommunikation mellan sjuksköterskorna, bristande kunskaper om såromläggning och att den beslutade såromläggningsregimen inte hade följts.

Boendet har nu ändrat sina rutiner, och bland annat utbildat alla medarbetare i sårläkning. Ivo anser därmed att vårdgivaren har fullgjort sin skyldighet att utreda och anmäla händelsen, och avslutar ärendet utan kritik.

Man åtalas för stöld ur bostad

$
0
0

En man i 20-årsåldern har åtalats för stöld alternativt olovligt förfogande. Enligt åtalet stal mannen elektronik och kontanter till ett sammantaget värde av cirka 18 500. Stölden ska ha begåtts i en bostad i Lerum förra hösten.

Ivo avslutar ärende i Lerum

$
0
0

En person på ett boende i Lerums kommun fick av misstag dubbla morfinplåster. Händelsen anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, enligt Lex Maria.

Ivo har granskat ärendet och kommit fram till att kommunen har fullgjort sin skyldighet att utreda och anmäla. Ivo anser även att de åtgärder kommunen vidtagit är tillräckliga, och avslutar ärendet utan kritik.

Fälls för ringa misshandel

$
0
0

En man bosatt i Lerums kommun har dömts för ringa misshandel. Enligt åtalet slog han en kvinna i huvudet. Händelsen inträffade på en adress i kommunen i mitten av september förra året. Mannen, som på grund av berusning varken kunde erkänna eller förneka brott, döms nu till dagsböter på sammanlagt
3 000 kronor.


Kommunens första förskolebuss invigd

$
0
0
Foto: Per Anger
Först i kommunen. Lerums kommun har genom Timmeråsens förskola fått sin första förskolebuss.

Lerums kommun har blivit med förskolebuss. I torsdags var det invigning på Timmeråsens förskola.

Timmeråsens förskola har byggts till med två avdelningar, men trots det är man trångbodda. Den nya förskolebussen fungerar som ytterligare en avdelning, fast på hjul. Tanken är att barn och pedagoger ska åka på dagliga utflykter tillsammans.

Några tänkbara besöksmål är till exempel Göteborgs naturhistoriska museum, ett bibliotek eller en ishall. Både natur- och kulturplatser ligger i planeringen, och tanken är att resmålen ska ligga som mest en halvtimmes resa bort.

Förrförra veckan togs bussen i bruk, och sedan dess har barnen bland annat varit på Nääs för att bada, leka och titta på omgivningarna. I torsdags eftermiddag var det festlig invigning av bussen på förskolan.

Positivt

Malin Vennström är en av pedagogerna som ska jobba på bussen, och hon är mycket positiv till erfarenheten hittills.

– Det är helt fantastiskt. Man bara längtar till bussen när man är på hemmaförskolan.

Hon får medhåll av kollegan Djamileh Atalarr.

– Det är en fantastisk möjlighet för en upplevelsebaserad pedagogik. Barn lär sig med alla sina sinnen, säger hon.

Det är två avdelningar med omkring 20 barn och tre pedagoger vardera som delar på bussen, en vecka vardera.

– Under hemmaveckan kan man reflektera över det man varit med om och även planera nästa vecka, säger Malin Vennström.

Ett av barnen som går på den mobila förskolan är Kevin. Han brukar använda restiden till att ta en tupplur, och har klart för sig vilken del av utflykterna han har gillat bäst.

– Det har varit roligast att bada.

Avfärd sker runt nio på morgonen, och bussen återvänder till förskolan på eftermiddagen. Maten tillagas på förskolan och hålls varm i bussens egna värmeskåp.

Bussen, som av personalen beskrivs som ”en stor husbil”, är specialbyggd för ändamålet, och har bland annat bord och stolar i grupper om fyra och fyra, tork- och värmeskåp samt ett eget elverk. Förskolebussen på Timmeråsens förskola är i nuläget ett ettårigt projekt som ska utvärderas kontinuerligt.

Förskolebussar finns sedan tidigare i bland annat Uppsala och Malmö, men är en relativt ny företeelse i Västsverige. I Göteborg finns sedan förra året en sådan buss som används av Merkuriusgatans förskola i Bergsjön..

Åratal av onödigt lidande

$
0
0
Sökte vård. I två år försökte Birgitta Lundin få hjälp för sin svåra klåda.

Under två år sökte Birgitta Lundin hjälp för sin svåra klåda. Läkare ordinerade allt från husmorskurer till psykofarmaka.
När hon slutligen fick nog och vände sig till en privatläkare blev hon tagen på allvar och fick hjälp.

Birgitta Lundin, 76 år, bor på Höjdenhemmet. Det kommer en läkare från Lerums vårdcentral till boendet ungefär en gång i veckan.

2014 fick Birgitta hemska blåsor.

– De var vätskefyllda och kliade oerhört, antingen sprack de själva eller så kliade jag hål på dem.

När läkaren kom till boendet sökte hon vård.

– Jag fick rekommendationen att ha en kopp med matolja och en med potatismjöl, jag skulle smörja och behandla mig själv bäst jag kunde.

Det hjälpte inte.

Vad tänkte du när du fick den ordinationen?

– Jag var mest förtvivlad, det kliade något så oerhört, svarar Birgitta.

Om igen

Och blåsorna kom tillbaka.

– Andra skovet kom våren 2015, då sades det att jag hade nässelutslag. Jag kliade sönder blåsorna, fick infektion i såren och behandlades med antibiotika.

Ett halvår senare kom nästa skov. Även denna gång sökte Birgitta läkarvård.

– Då fick jag ångestdämpande medicin.

Det dröjde ytterligare ett halvår och sedan kom nästa skov. Den här gången ordinerade läkaren Birgitta att smörja sig med en vanlig mjukgörande kräm.

– Och så skulle jag klippa naglarna.

Fick nog

Nu fick Birgitta nog.

– Jag tröttnade på vårdcentralen och sökte en privatläkare i Göteborg på eget initiativ. Jag blev genast tagen på allvar – för första gången.

Fler läkare undersökte henne och tog prover. Efter en akutremiss till Sahlgrenska fick hon besked:

– Det visade sig att jag har en svår autoimmun hudsjukdom.

Hur tycker du att läkarna från Lerums vårdcentral behandlade dig?

– De har gjort lite åt symptomen men har inte tagit reda på varför jag hade dem, svarar hon och fortsätter:

– Jag begriper att de inte kan allt, men då ska de delegera. De borde ha skickat mig vidare till någon läkare som kan hudsjukdomar.

Led mycket

Hon har fortfarande besvär, men nu har hon fått hjälp och rätt mediciner.

– Det är inte bra, men jag mår mycket bättre. Det hade besparat mig mycket lidande om vårdcentralen hade hjälpt mig med en gång. Då hade jag också sluppit många onödiga utgifter och resor.

Hon är noga med att poängtera att hon tycker att det är bra på Höjdenhemmet.

– Jag trivs väldigt bra, både med de andra som bor här och med personalen. Jag kan inte ha det bättre på gamla dar.

Glittrande glammig Entreprenörsgala

$
0
0
Glatt och gott. Det var fullsatt på första entreprenörsgalan 2012. Arkivfoto: Joakim Holmberg

Nu är det klart vem som ska underhålla kommunens företagare på den årliga entreprenörsgalan – det blir Simon Ljungman.
Det är också klart att Mats Lillienberg blir konferencier.

Stämningen brukar vara på topp när kommunens entreprenörer träffas på sin årliga fest. Röd matta, uppklädda gäster och vacker dukning tillsammans med god mat, bra underhållning och ett pulserande dansgolv i vackra Aspenäs herrgård. Där är receptet på en riktigt lyckad kväll. Och så brukar det bli, och så hoppas arrangörerna att det blir även i år.

– Vi ser fram emot en kväll där näringslivet får lov att träffas, må lite gott och festa loss, säger Håkan Boquist med ett leende.

Han är ordförande i företagsföreningen Företagarna och en av arrangörerna.

Nyligen blev det klart att Tolleredsbon Simon Ljungman ska uppträda på galan, den 11 november. Han är en artist med en stark position i musiksverige, och är bland annat gitarrist i Håkan Hellströms kompband och sångare och gitarrist i Augustifamiljen, som är husband i tv-programmet På spåret. Hjärteprojektet är dock SeLest, ett åttamannaband som spelar kammarmusikalisk rock.

– Han har en fantastiskt fin röst, och vi tycker dessutom att det är roligt att stödja en lokal förmåga, liksom vi vill stödja det lokala näringslivet, säger Jaana Kollberg, ordförande i det kvinnliga nätverket Qreativa och arrangör.

– Samma sak gäller för Mats Lillienberg. Han är rolig och kompetent som konfrencier. Han var mycket uppskattad i den rollen vid den senaste entreprenörsgalan, och det är kul att han tar uppdraget igen, tillägger Håkan Boquist.

Simon Ljungman ska framföra egna låtar, från SeLest men även Håkan Hellström och lite Mozart.

Inför entreprenörsgalan sker nomineringar i sex olika tävlingskategorier. Dessa är årets företagare; årets hållbarhetsföretag; årets hantverksföretag; årets tjänsteföretag; årets nätverkare och årets uppstickare. På galan uppmärksammans sedan företagarna som vunnit sin kategori. Det går att nominera presumtiva vinnare på entreprenorsgalan.info.

Det är ideella krafter inom näringslivet som ser till att det blir en näringslivsgala. Förra året räckte inte krafterna riktigt till. Därför hade man ett uppehåll. Men nu är alltså galan tillbaka igen, för fjärde gången.

Rattfyllerist stoppad

$
0
0

Vid 19.30-tiden på torsdagskvällen stoppade polisen en bilförare som körde 100 kilometer i timmen på en 70-väg utanför Floda. Mannen bakom ratten rapporterades för rattfylleri, hastighetsöverträdelse och olovlig körning.

Snattare stoppad på Bonum

$
0
0

Strax för klockan 21 på torsdagskvällen upptäckte en butikskontrollant på Bonum i Gråbo en kvinna som snattade. Enligt polisanmälan ska kvinnan ha försökt stjäla varor för omkring 500 kronor.

Smet från trafikolycka

$
0
0

Vid 22-tiden på torsdagskvällen inträffade en trafikolycka mellan två personbilar i rondellen vid Hulan. En av bilarna ska därefter ha kört från platsen. Det inträffade rubriceras av polisen som smitning från trafikolycka.

Förskola drabbad av inbrott

$
0
0

Ljungviks förskola i Gråbo råkade under helgen ut för inbrott. Tjuven eller tjuvarna ska ha tagit sin in genom att montera loss låscylindern i dörren. Väl inne ska en projektor ha stulits.

Inbrottet ska ha skett någon gång mellan klockan 18 på fredagen och klockan 15 på söndagen. Polisen har varit på platsen och har lyckats säkrat vissa spår.


Misstänkt drograttfylla

$
0
0

Klockan 20.26 på söndagskvällen stoppade polisen en man i en bil i Tollered. Mannen visade tecken på att vara narkotikapåverkad och misstänkt nu för drograttfylleri. Han är även misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Öppnar privat vårdcentral

$
0
0
Rekreation. Inga Lill Wester hämtar kraft hemma på altanen i Björboholm, där hon och sambon har en makalös utsikt över Mjörn. Foto:

Lerums kommun får sin första privata vårdcentral.
Bakom den stora satsningen står Inga Lill Wester – en kvinna som inte räds svåra utmaningar.

Om allt går enligt planen öppnar den nya vårdcentralen vid årsskiftet. Det är Björboholmsbon Inga Lill Wester som är hjärnan bakom projektet, och hon har gjort ett gediget arbete inför starten. Hon har bland annat läst krav och kvalitetsboken för Västra Götalands primärvård om och om igen. Det viktigaste, vilket är stora delar av boken, är markerat med rosa överstrykningspenna.

– Det är inga om och men utan skallkrav. Regelverket för vem som får starta den här typen av verksamhet är gediget, vilket det också måste vara, säger hon och fortsätter:

– Mitt fokus har hela tiden varit på tillgänglighet, flöden och trygghet.

Hur ska du uppnå det?

– Genom att ha mål för verksamheten, som att alla som ringer ska komma fram. Patienten måste vara i fokus, man får vara lyhörd för önskemål.

– Sedan tror jag också att det är oerhört viktigt att vi som arbetar på arbetsplatsen har kul på jobbet, det blir så oerhört mycket bättre då, både för personal och dem som besöker oss.

Inga Lill har tidigare arbetat med verksamhetsutveckling. Hon bedriver också företaget Din sköterska på väg, där hon gör hembesök hos patienter. Det är i detta företags namn hon startar vårdcentralen, som dock ska vara en fysisk plats liksom de befintliga vårdcentralerna med anställda läkare, sjuksköterskor och undersköterskor.

Det ska även finnas drop in-mottagning, barnavårdscentral och psykolog som använder KBT-behandling.

Hennes ansökan har nu behandlats av regionen. Och nyligen fick hon godkänt för att öppna en vårdcentral i Lerums kommun. Var den ska ligga vet hon, men det vill hon inte avslöja ännu:

– Det är fortfarande flera steg kvar att ta, som till exempel kontraktsskrivning, och jag vill dessutom ta kontakt med den befintliga vårdcentralen där jag ska vara. Sedan vill jag även etablera kontakter med de övriga vårdcentralerna i kommunen. Min ambition är inte att vi ska konkurrera utan komplettera varandra.

– Idag är det flera personer som har listat sig i andra kommuner och för dem kan jag vara ett alternativ.

Det blir kommunens första privata vårdcentral.

Hur känns det att vara pionjär?

– Jätteroligt, det är en utmaning. Jag är väl sådan att jag tycker om utmaningar, säger hon med ett leende.

Inga Lill startar verksamheten själv, hon är inte kopplad till någon annan vårdaktör.

Bakom sig har hon sin sambo, Hans Johansson. Han är byggingenjör och driver Strandkullen bygg, ett byggföretag som även äger flera fastigheter.

– Hans företag blir entreprenör, det är han som ska se till att alla krav på bland annat tillgänglighet uppfylls. Jag känner mig väldigt trygg med det eftersom Hans äger Mogården i Gråbo, där det bedrivs vårdverksamhet.

– Det innebär att jag kan fokusera på att bygga upp verksamheten.

Förutom det goda stödet från sambon har Inga Lill också en mentor som har gjort en liknande resa.

– Och så kan jag rådfråga min dotter, som är läkare, när jag behöver.

Hur fick du modet att ta det här steget?

– Min pappa sa alltid: Du kan göra allt du vill men det får ta den tid det tar. Och det har jag tagit fasta på.

Lång process om Stamsjön

$
0
0
Foto: Daniel Elfvelin
Stamsjöns vattennivå är fortfarande betydligt lägre än normalt. I nuläget är det bara mycket nederbörd som kan få vattennivån att återgå till det normala.

Samtidigt som vattenståndet fortfarande är väldigt lågt i Långa stamsjön har kommunen inlett en process för att ta över ansvaret för sjöns dämme. Men med största sannolikhet väntar åratal av juridiska turer med risk för fortsatta problem.

Kombinationen av ett för högt utflöde ur sjön tidigt på året och den kraftiga torkan under våren och försommaren gjorde att vattennivån sänktes med närmare en meter. Många boenden kring sjön reagerade kraftigt vilket fick kommunen att diskutera läget med dämmets fastighetsägare Kolboryds gård och länsstyrelsen.

Nyligen kom också ett politiskt beslut om att kommunen vill överta skötseln och driften. Detta med hänvisning till att sjöns vattennivå påverkar en rad olika faktorer, som biologiska värden, dricksvattenproduktion uppströms och trivsel för badgäster och boende.

Politikernas beslut följdes upp av ett möte med alla inblandade parter närvarande.

– Målet är att få bort effekten av det vandringshinder så att det blir enklare för fiskarna att passera upp och ner. Samtidigt måste vi ta hänsyn till det kulturhistoriska värdet, se till att det är ett säkert dämme och undersöka hur åtgärder påverkar fastigheter nerströms, förklarar Anna Engström, kommunens miljöchef.

Dom från 1800-talet

Som LT tidigare skrivit styrs reglerna i dagsläget av en Häradsdom, från 1851, som inte tar hänsyn till lågt vattenstånd utan enbart reglerar hur hög nivån får vara.

– Det är märkligt att ett rättsavgörande från mitten av 1800-talet styr idag, men det är så det ser ut och nu måste vi hitta den bästa möjliga lösningen och vi hade ett bra samtal på mötet, säger Per-Ola Johannesson, kommunens verksamhetschef för miljöfrågor.

Och även om det inte finns någon part som ställer sig emot ett kommunalt övertagande väntar sannolikt en lång rättsprocess innan man är i mål.

– Trots ambitionen från oss och Kolbryds gård krävs vattendomar och det är en lång handläggningstid, tyvärr handlar det nog om några år, säger Per-Ola Johannesson.

Därmed finns risken med återkommande problem.

– Får vi liknande väder så kan det uppstå liknande situationer. Vi får fortsätta prata om hur man kan lösa en akutsituation, men att stänga dämmet går inte.

Många som bor kring Stamsjön ställde just det kravet i början på sommaren, men i slutet på juni kom kommunen, fastighetsägaren och länsstyrelsen gemensamt fram till att luckan inte får stängas.

– Då hade man strypt flödet till Alebäcken och det hade varit förödande, i princip varje liter vatten som bäcken kunde få var viktig. Bäcken har ett väldigt högt biologiskt värde och är en av de mest värdefulla bäckarna i hela Västsverige. Långa Stamsjön är en vacker sjö med fina friluftsvärden, men väger man sjön mot bäcken så väger ändå bäcken tyngre, säger Per-Ola Johannesson.

Hallen det stora startskottet

$
0
0
Foto: Daniel Elfvelin
Framför entrén. Kommunalråden Eva Andersson (C), Lill Jansson (L), Dennis Jeryd (S) och Rutger Fridholm (MP) står framför den plats där hallens ingång är planerad.

Hela Dergårdsområdet står inför en stor omvandling och första byggstenen på plats blir en ny idrottshall. En enig kommunstyrelse har nu tagit det definitiva beskedet för en dubbelhall, och ett garage under byggnaden ska lösa parkeringsfrågan.
– Det här är det stora startskottet, säger kommunalrådet Dennis Jeryd (S).

Det var förra veckan som politikerna i kommunstyrelsen tog beslutet. LT träffar kvartetten med kommunalråd på gymnasiets parkeringsplats, som hösten 2017 blir en byggarbetsplats. Åtminstone om detaljplanen blir antagen utan överklaganden. Ingen av politikerna vågar ta något för givet, men de hoppas på en smidig process då alla verksamheter runtomkring kan dra nytta av en ny hall.

Ligga på parkeringen

Med sig till mötet har de en provisorisk skiss, som visar att hallen hamnar alldeles intill byggnaden Linden och tar den nuvarande parkeringen i anspråk. Liksom LT skrivit tidigare kommer byggnaden att innehålla två planer. Men med hjälp av en mobil läktare ska utrymmet kunna göras om till en plan vid arrangemang med många åskådare. Exakt hur läktaren utformas är inte bestämt än, men den kommer att ha plats för mellan 1 000 och 1 500 åskådare.

En knäckfråga som har diskuterats in i det sista har varit ersättning av de förlorade p-platserna. Lösningen blir ett garage med en eller två våningar under hallen. Att det är samma leriga mark som det sjunkande gymnasiet ligger på är inget som oroar.

– Det är inga problem, bara man pålar, säger Dennis Jeryd.

– Problemet var ju att man inte gjorde det när gymnasiet byggdes utan bara använde en tunn platta, tillägger Eva Andersson (C).

Avsätter 120 miljoner

Det politiska beslutet innebär att kommunen avsätter 120 miljoner kronor i budget. Det är tre gånger så mycket pengar som projektet beräknades kosta från första början, men då gällde det enbart en hall med en plan och i kostnaden ligger nu även parkeringsgaraget.

Upphandlingen sker enligt en modell kallad partnering, som används för första gången i Lerum. Den innebär att kommunen sätter en fast prislapp istället för att starta budgivning bland intresserade företag. Kommunen och den vinnande exploatören bildar sedan en organisation med gemensam ekonomi. Modellen ska förhindra oförutsedda utgifter som spräcker budgeten längs vägen och projektet sker i ständig dialog.

– På så sätt kan vi använda oss mer av exploatörens expertis samtidigt som kommunen är involverad i projektet hela tiden, förklarar Dennis Jeryd.

De fyra kommunalråden ser nu fram emot att komma igång med bygget, det första av en rad projekt som kommer att förändra hela Dergårdsområdet.

Framtida gymnasiet

– Det är en satsning som är en del av det framtida gymnasiet och som flera parter kommer att ha glädje av, både skolan, föreningarna, och området runtomkring, säger Lill Jansson (L).

2018 ska hallen invigas medan övriga projekt befinner sig i tidigare stadier i planeringen. Byggnaden Häggen måste rivas senast 2019 och området kommer att utgöra platsen för det nya gymnasiet. Med många år kvar innan den sjunkande byggnaden Eken måste rivas vill kommunen dock inte hasta fram några beslut. En beredning i kommunfullmäktige tittar nu på hur ett framtida gymnasium kan se ut, ett arbete som beräknas bli färdigt sommaren 2017.

Övriga projekt är bostäder och ett kulturhus i hörnet närmast centrum. Närheten till Säveån har gjort att kommunen skickat in en miljökonsekvensbeskrivning med förhoppning om ett beslut i mark- och miljödomstolen innan sommaren 2017.

Ingen barnfestival i helgen

$
0
0

En felaktig uppgift gick ut i dagens Alingsås Tidning. Där står det att Barnfestivalen på Nääs arrangeras på söndag. Detta stämmer inte.

I torsdagens nummer av Alingsås Tidning har man återanvänt förra veckans artikel i Lerums Tidning, där verksamhetsledaren Lisa Nauclér berättar om vad som ska hända på årets barnfestival. Men festivalen var i söndags och det anordnas alltså inget evenemang den här helgen.

Vi ber om ursäkt för denna vilseledande information.

Viewing all 2096 articles
Browse latest View live